WordPress Hosting Nedir? Siteler İçin En İyi Hosting Teknolojisi

Hosting Fiyatları

Web hosting her başarılı web sitesinin önemli bileşenlerinden biridir. İhtiyaçlarınız için en iyi WordPress hostingini seçmek SEO’nuzu geliştirir ve satışları artırabilir. Ücretsiz, Shared, VPS, Dedicated  WordPress hosting gibi çeşitli farklı WordPress hosting seçenekleri vardır.

Bu yazıda, web siteniz için en iyi WordPress hostingini seçmenize yardımcı olacağız.

WordPress Nedir?

WordPress, web siteleri tasarlamasına ve oluşturmasına izin veren açık kaynaklı (kullananlar tarafından oluşturulan ve paylaşılan öğelerden oluştuğu için açık kaynaktır) bir içerik yönetim sistemidir. Basit bir blog sayfasından e-ticarete, iş veya portföy web sitelerine kadar, WordPress’i aklınıza gelebilecek tüm web site türlerini oluşturmak için kullanılabilirsiniz.

Okumanızı öneririz: WordPress Nedir? WordPress’in Avantajları Nelerdir?

WordPress Kullanım İstatistikleri

Aşağıdaki listede WordPress ile ilgili bazı kullanım istatistiklerini bulabilirsiniz.

  • “WordPress” kelimesi Google’da aylık olarak yaklaşık 2,7 milyon kez aranmaktadır. (CodeinWP)
  • Tüm web sitelerinin %43,1’i WordPress üzerine kurulmuştur. (W3Techs)
  • 2024 itibariyle 34.286.296 canlı site WordPress kullanmaktadır. (BuiltWith)
  • Kullanıcılar WordPress 6.4’ü 77+ milyon kez indirdi. (WordPress)
  • WordPress 2014’ten bu yana en hızlı büyüyen CRM oldu. (W3Techs)
  • WordPress’in pazar payı 2023’te %43,1’e yükseldi. (CodeinWP)
  • Aylık olarak 409+ milyon kişi WordPress’te 20+ milyar sayfa görüntülüyor. (WordPress)
  • WordPress kullanıcıları her ay 70 milyon yeni gönderi oluşturuyor. (WordPress)
  • WordPress 200’den fazla dile çevrilmiştir. (Manaferra)
  • WordPress sitelerinin ilk üç dili İngilizce (%71), İspanyolca (%4,7) ve Endonezyaca’dır (%2,4). (WordPress)
  • Divi, 13.764 web sitesinin kullandığı en popüler WordPress temasıdır. (BuiltWith)
  • WordPress tarafından 11.014 ücretsiz tema sunulmaktadır. (WordPress)
  • WordPress eklentilerinde 60+k eklenti vardır. (Manaferra)
  • En popüler WordPress eklentileri, her biri 5 milyondan fazla indirilen Yoast SEO, JetPack, Wordfence Security ve Elementor’dur. (Manaferra)
  • WordPress güvenlik açıklarının %99’undan eklentiler sorumludur. (iThemes)

Hosting Nedir?

Hosting, web sitenize dünya çapında web üzerinde yaşayabileceği bir alan sağlar. Basitçe söylemek gerekirse, bir web hosting sağlayıcı, bir web sitesinin dosyalarını depolaması için bir sunucuda alan tahsis eder. HTML, resimler ve diğer tüm web sitesi içeriğinin çevrimiçi görüntülenebilmesi için bir sunucuda barındırılması gerekir.

WordPress Hosting Nedir?

Web hosting, web sitenizin internette barındığı yerdir. WordPress hosting hizmetini, web sitenizdeki dosyaların, resimlerin ve içeriğin depolandığı bir ev olarak düşünebilirsiniz.

Öte yandan, WordPress hosting, sadece WordPress web siteleri ile kullanılmak üzere tasarlanmış web hostingdir. Bu nedenle, sitenizin hızlı bir şekilde yüklenmesine yardımcı olmak için özel olarak optimize edilmiştir ve genellikle WordPress sitenizi yönetmeyi kolaylaştıran diğer araçları ve özellikleri içerir.

İlgili İçerik: WordPress Nedir? WordPress’in Avantajları Nelerdir?

WordPress Hosting ile Web Hosting Arasındaki Fark Nedir?

1. Web Hosting

Web hosting, genellikle birden fazla web sitesinin tek bir fiziksel sunucuda alanı paylaştığı, paylaşılan bir barındırma hizmetidir. Bu tür bir ortamda, hepsi farklı platformlarda çalışan potansiyel olarak binlerce farklı web sitesi vardır. Web hosting hizmetleri, WordPress site oluşturucu ve uygulamaları sunarken, aynı zamanda çeşitli başka site oluşturucular da sunar ve hepsiyle ilgili sorunlar için hizmet verir. 

https://www.hosting.com.tr/bilgi-bankasi/hosting-nedir/

2. WordPress Hosting

Genel web hosting hizmetleri gibi, WordPress hosting de genellikle paylaşılan bir sunucu ortamı kullanır. Planlar çeşitli düzey ve fiyatlarda sunulur. 

Web hosting hizmetlerinden farkı ise, web sitenizin yalnızca diğer WordPress kurulumlarıyla bir sunucuyu paylaşacak olmasıdır. Hizmet ve destek, WordPress’in belirli özelliklerine göre uyarlanmış, çözümler ise WordPress performansını en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır.

WordPress Hosting Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İster bir WordPress hosting hizmeti ister genel bir web hosting hizmeti kullanın, hosting hizmetlerinde göz ardı edemeyeceğiniz bazı özellikler vardır. Bunlar herhangi bir hosting hizmetinden almanız gereken mutlak zorunluluklardır:

1. Garantili Çalışma Süresi

Hiçbir şey, web sitenizin her zaman çalışır durumda olacağını bilmekten daha önemli değildir. İş söz konusu olduğunda, herhangi bir kesinti, para kaybı anlamına gelebilir. Bu yüzden % 99,95 veya daha fazla çalışma süreleri sunan bir hosting şirketi arayın.

2. Ölçeklenebilirlik

İşletmeniz büyüdükçe web siteniz de büyüyecektir. Sizinle birlikte büyüyebilen ve ihtiyaçlarınız değiştikçe ekstra alan sağlayan bir hosting şirketi seçin.

3. Güvenlik

Web sitenizde adres, telefon numarası veya kredi kartı bilgileri gibi gizli müşteri bilgilerini depoluyorsanız, bu verilerin güvenliğini ve korunmasını sağlamak çok önemlidir. Bu yüzden güvenlik duvarı, kötü amaçlı yazılım ve spam koruması gibi temel güvenlik önlemlerini sağlayan bir web hosting hizmeti arayın.

4. Mükemmel Müşteri Desteği

Telefon desteği veya canlı sohbet gibi birden fazla destek seçeneği sunan bir hosting şirketi arayın. Böylece hizmetinizle ilgili herhangi bir sorun olduğunda 7/24 iletişim kurabilirsiniz.

Neden WordPress Hosting Tercih Etmelisiniz?

WordPress hosting, diğer hosting türlerine göre çeşitli avantajlar sunar. Her şeyden önce, WordPress için özel olarak optimize edilmiştir, bu da gelişmiş web sitesi performansı ve daha hızlı yükleme süreleri anlamına gelir. Ayrıca, WordPress hosting genellikle otomatik güncellemeler ve güvenlik özellikleri içerir, bu da web sitesi sahipleri için zaman ve emek tasarrufu sağlar. Ayrıca WordPress uzmanlarına ve teknik desteğe erişim sağlayarak herhangi bir sorun veya endişenin derhal ele alınabilmesini sağlar.

WordPress Hosting’in Avantajları Nelerdir?

WordPress hosting hizmetleri WordPress web siteleri için özel hizmet ve destek sunar. Bunun dışında da kullanıcılara sağladığı birçok avantaj vardır. Bu avantajlardan en önemlileri aşağıdaki şekildedir:

  • Web teknolojileri, web sitenizde hızlı kurulum için önceden yapılandırılabilir.
  • Sunucudaki tüm hesaplar aynı özel bakımı alır.
  • Sunucular, WordPress’e özgü tehditlere karşı koruma sağlamak için kurulabilir.
  • Toplu yükseltmeler ve güvenlik yamaları, sunucudaki tüm web sitelerine aynı anda uygulanır.
  • Müşteri hizmetleri temsilcileri, yazılım desteği sunmak üzere eğitilir. Yani eklentinizin neden çalışmadığı veya metninizin neden doğru görüntülenmediği hakkında bir sorunuz varsa, büyük olasılıkla herhangi bir sorunu çözmeye yardımcı olabilirler.
  • Çoğu WordPress hosting planı, kullanımı kolay web sitesi oluşturucularla birlikte gelir. Temalar, eklentiler ve hatta SSL sertifikaları içerir.

WordPress Hosting’in Dezavantajları Nelerdir?

WordPress hosting kullanıcılara bazı dezavantajlar da sunar. Bunlar aşağıdaki şekildedir:

  • Maliyet: WordPress hosting, özellikle de yönetimli hosting, genel paylaşımlı hosting’den daha pahalı olabilir. Ancak ek avantajlar ve performans iyileştirmeleri bazı kullanıcılar için daha yüksek maliyeti haklı çıkarabilir.
  • Sınırlı Esneklik: Yönetilen WordPress hosting hizmetleri, belirli bir ortam için optimize edildiklerinden belirli özelleştirmeler, eklentiler veya yapılandırmalar üzerinde sınırlamalara sahip olabilir.
  • Sağlayıcıya Bağımlılık: Yönetimli WordPress hosting ile web sitenizin teknik yönleri için hosting sağlayıcısına güvenirsiniz. Bu, belirli yapılandırmalar veya sunucu ayarları üzerindeki kontrolünüzü potansiyel olarak sınırlayabilir.
  • Öğrenme Eğrisi: Birçok yönetimli WordPress hosting arayüzü kullanıcı dostu olsa da, sundukları belirli araç ve özelliklere aşina değilseniz yine de bir öğrenme eğrisi olabilir.
  • Geçiş Zorlukları: Bir web sitesini bir WordPress hosting sağlayıcısından diğerine taşımak, özel yapılandırmalar nedeniyle bazen genel hosting hizmetleri arasında geçiş yapmaktan daha karmaşık olabilir.

Web Hosting vs. WordPress Hosting Arasındaki Farklar

Web hosting ile WordPress hosting arasındaki farklar aşağıdaki şekildedir:

1. Optimizasyon

WordPress hosting’in optimizasyonu, onu standart web hosting’den ayırır. Web hosting tüm web sitelerinin kullanabileceği bir hizmettir, ancak WordPress platformu üzerine kurulu olanlar WordPress hosting kullanmaktan önemli ölçüde fayda sağlayacaktır. WordPress’e odaklanan hosting sağlayıcılar, sitenizin WordPress platformunda düzgün çalışmasını garanti etmek için özelleştirilmiş donanım ve yazılım kullanır.

2. Destek

WordPress hosting müşterilerine sağlanan müşteri hizmetlerinin kalitesi, web hosting ile WordPress hosting arasında önemli ölçüde farklılık gösterir. WordPress konusunda uzmanlaşmış hosting işletmeleri genellikle diğer web sağlayıcı türlerine göre daha derinlemesine ve WordPress’e özgü yardım sağlar. Platforma yeni başlıyorsanız ve site kurulumu, eklenti yükleme veya sorun giderme gibi konularda yardım istiyorsanız bu mükemmel bir kaynak olabilir.

3. Özellikler

Web hosting tarafından sunulan işlev ve özellikler ile WordPress hosting tarafından sunulanlar benzer değildir. E-posta hesapları, FTP erişimi ve kontrol paneli gibi standart web hosting özelliklerine ek olarak, birçok WordPress hosting sağlayıcı otomatik WordPress güncellemeleri, önceden yüklenmiş eklentiler ve temalar ve web sitesi hızını artırmak için özel önbelleğe alma gibi ek özellik ve hizmetler sunar.

4. Fiyat

Web hosting ile WordPress hosting arasında karar verirken fiyat da önemli bir husustur. Bununla birlikte, WordPress hosting, gelişmiş özellikleri ve özel müşteri destek personeli nedeniyle genellikle standart web hosting’den daha pahalıdır. Bu yüzden bir WordPress hosting şirketine karar vermeden önce fiyatlara göz atmak ve karşılaştırmak çok önemlidir, çünkü fiyatlar önemli ölçüde değişebilir.

Web Hosting vs WordPress Hosting: Web Siteniz İçin Hangisi Doğru?

Web hosting ile WordPress hosting arasında bir seçim yapmak zordur. Fakat dikkate alınması gereken birkaç husus vardır.

Web hosting, web sitesinin kodunun yazıldığı dilden bağımsız olarak hemen hemen her web sitesi için kullanılabilir.

Buna rağmen, temel olarak WordPress kullanarak bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, WordPress hosting en iyi seçeneğinizdir. WordPress hosting, WordPress web siteleriyle kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiştir ve genellikle barındırılan web sitesinin işlevselliğini artırmak için eklentiler ve hizmetler de dahil olmak üzere bir dizi yararlı eklenti içerir.

Web hosting ile WordPress hosting’in faydaları arasında karar verirken, teknoloji konusunda ne kadar rahat olduğunuzu da göz önünde bulundurmalısınız. Yazılım kurulumu ve yapılandırması gibi sunucu yönetimi görevlerinde rahatsanız, bunları kendiniz halletmek web hosting’den tasarruf sağlayabilir. Bununla birlikte, WordPress’e özgü zorluklarda size yardımcı olabilecek uzmanlara erişim sağladığından, teknoloji konusunda çok bilgili değilseniz ve web sitesi oluşturmaya yeni başlıyorsanız WordPress hosting daha iyi bir seçenek olabilir.

Standart web hosting ile WordPress hosting arasında seçim yapmak kişisel bir seçimdir. Başarılı bir web sitesi kurmak ve yönetmek istiyorsanız, çabalarınızı destekleyen bir hosting hizmeti seçmeniz gerekir.

Aşağıdaki tabloda web hosting ve WordPress hosting arasındaki farklılıkları görebilirsiniz.

ÖzelliklerWordPress HostingWeb Hosting
UygunlukYeni başlayanlar Tecrübeli kullanıcılar
KurulumDaha kolay kurulum sunar.Zaman ve anlayış gerektirir.
ÖzelleştirmeTamamen özelleştirilemez.Tamamen özelleştirilebilir.
Web Sitesi TaşımaOtomatik WordPress geçişiÜcretsiz web sitesi taşıma

Sunucular
Güvenli ve optimize edilmiş sunucular sunar.Sunucular WordPress için optimize edilmemiştir.
Tasarım için AraçlarWordPress temaları mevcutYerleşik geliştirici araçları

Eklentiler
Web sitesi optimizasyonu için çeşitli eklentiler mevcuttur.100 uygulama ile otomatik yükleyici sağlar.
Web Sitesi YönetimiSorunsuz yönetim sağlar.Yönetim için özel dikkat gerektirir.
Müşteri DesteğiUzman desteği mevcuttur.Sınırlı destek vardır.
Yönetilen WordPressMevcut Mevcut 
CMS DesteğiWordPress’i destekler.Farklı site oluşturucuları ve CMS’leri destekler.
BakımBakımı kolaydır.Daha fazla bakım gereklidir.

Web hosting ve WordPress hosting arasındaki temel farklılıkları ele aldık. Şimdi, web hosting ile WordPress hosting’in avantaj ve dezavantajlarını inceleyebiliriz:

Web Hosting Artıları ve Eksileri

Aşağıdakiler web hosting’in avantaj ve dezavantajlarını bulabilirsiniz:

ArtılarEksiler
Özelleştirme seçenekleriTeknik bilgi gerektirir
CMS ile esneklikGüvenlik riskleri
Geniş bir sağlayıcı yelpazesiZaman alıcı
Web sitesi üzerinde tam kontrolSınırlı destek
Daha fazla ölçeklenebilirlikSınırlı WordPress optimizasyonu

WordPress Hosting Artıları ve Eksileri

Aşağıda WordPress hosting’in avantajları ve dezavantajları yer almaktadır:

ArtılarEksiler
WordPress için optimize edilmiştir.Sınırlı özelleştirme seçenekleri sunar.
Kullanımı kolaydır.Web hosting’den daha pahalıdır.
Otomatik güncellemeler sunar.Sınırlı CMS seçenekleri sunar.
Zaman ve emek tasarrufu sağlar.WordPress siteleri ile sınırlıdır.
Yerleşik güvenlik önlemleri vardır.Yer sağlayıcıya bağımlılık

En İyi WordPress Hosting Nasıl Seçilir?

Web siteniz için hosting hizmeti seçmenin en iyi yolu aşağıdaki 5 önemli faktörlerden geçer:

1. Hız 

Sunucu yükleme süresi 300 ms’nin altında olmalıdır.

2. Çalışma Süresi 

Güvenilir bir hosting hizmeti en az %99 kullanılabilirliğe sahip olmalıdır.

3. Müşteri Hizmetleri

WordPress ile ilgili sorular için size teknik destek vermelidir.

4. Fiyat / Fayda Oranı

Hosting sağlayıcıları çok benzer özellikler sunar, bu yüzden hiçbiri birbirinden 2X-3X fazla ücrete sahip olamaz. Ücretsiz alan adı, destek, ücretsiz SSL, CDN vb. özellikler seçimleri etkiler.

5. İhtiyaçlarınız 

Hosting hizmeti işletmenizin büyüklüğüne göre özelliklere sahip olmalıdır.

WordPress Hosting İhtiyaçlarınızı Nasıl Belirlemelisiniz?

WordPress yaygın olarak kullanılan bir CMS olduğundan, WordPress sitelerine hitap eden çeşitli hosting türlerine ve sunucu yapılandırmalarına sahip çeşitli WordPress hosting hizmetleri bulabilirsiniz. Fakat hangi WordPress barındırma planının ihtiyaçlarınıza uyacağını anlamak için farklı türleri bilmeniz gerekir. 

İşte en iyi 5 web hosting seçeneği:

1. Paylaşımlı (Shared) WordPress Hosting

Yeni başlayanlar tarafından en çok kullanılan en popüler WordPress hosting türüdür. Büyük bir paylaşımlı sunucu aracılığıyla hosting hizmeti sunulur. Küçük işletmeler ve blogger’lar için en iyi seçimdir.

Çoğu web sitesi sahibi, paylaşımlı hosting gibi bir hosting hizmeti ile başlar. Genellikle en ucuz seçeneklerden biridir ve yeni başlayanların çevrimiçi olarak başlamasına yardımcı olacak birçok kaynak sunar. Paylaşımlı bir hosting kullanmak, sitenizin yüzlerce başka siteyi barındıran aynı sunucuda olacağı anlamına gelir. Bu nedenle birçok web sitesi ile aynı sunucu kaynaklarını paylaşacaksınız, fakat bu durum bireysel maliyetlerinizi düşürmenize yardımcı olacaktır.

Paylaşımlı barındırma, çok uygun fiyatlı olduğundan mükemmel bir seçenektir. Ayrıca, oldukça güçlü ve kullanışlı bazı hosting özelliklerine erişebilmenize olanak tanır. Paylaşımlı planlar genellikle “sınırsız” bant genişliği ve depolamayla satılır.

Paylaşımlı bir hosting size yeterli işlem gücü sağlar, böylece siteniz her gün binlerce ziyaretçiyi performansta çok büyük bir düşüş olmadan idare edebilir. Ancak, siteniz büyüdükçe ve siteyi aynı anda ziyaret eden çok sayıda ziyaretçiye sahip olduğunuzda, planınızı bir VPS’ye, özel bir sunucuya veya başka bir yönetilen çözüme yükseltmek isteyebilirsiniz. Bu yüzden paylaşımlı bir hosting seçerken, hizmetinizi yükseltmenize izin veren bir hosting hizmeti seçtiğinizden emin olun.

Neden mi?

Çünkü bu durum genellikle tüm sitenizi yeni bir sunucuya taşımaktan daha kolay olacaktır.

Paylaşımlı hosting, size cPanel gibi web tabanlı bir arayüz de sağlar, böylece sunucu ortamınızı kolayca yönetebilirsiniz.

WordPress’i manuel olarak yüklemek de zor değildir, ancak tek tıklamayla WordPress’in birkaç dakika içinde kurabilirsiniz.

2. Yönetilen (Managed) WordPress Hosting

Hosting yönetimini profesyonel teknik ekibin yaptığı WordPress hosting türüdür. Teknoloji meraklısı olmayan ve ortaya çıkacak masrafları karşılayabilecek yerleşik siteler veya blogger’lar için en iyi seçimdir.

Siteniz hem boyut hem de trafik düzeyi bakımından büyümeye devam ediyorsa, ancak kendi sunucu ortamınızı yönetecek kapasiteye, zamana veya becerilere sahip değilseniz, yönetilen WordPress barındırma sizin için mükemmel bir çözüm olabilir. Yönetilen WordPress hosting özel, VPS ve bulut barındırma planları için kullanılabilir.

Sunucu ortamınızı etkili bir şekilde yönetme ve optimize etme becerileriniz yoksa veya zamanınız kısıtlıysa ve sitenizin büyümesini istiyorsanız, yönetilen hostinge mükemmel bir uyum sağlayabilirsiniz.

Seçtiğiniz yönetilen hostinge bağlı olarak, farklı destek düzeylerine erişebilirsiniz, ancak genellikle planınızda aşağıdakileri bulacaksınız:

  • Yazılım kurulumları ve otomatik yükseltme
  • Sorun giderme ve rutin bakım
  • Sunucu donanım onarımları ve düzenli sunucu izleme
  • Yüklenme süresi
  • Düzenli izleme, hata düzeltmeleri, daha yüksek düzeyde güvenlik özellikleri

Yönetilen bir WordPress hostingi seçmenin en önemli nedenlerinden biri, sorunlarınızın hızlı ve etkili bir şekilde ele alınabilmesidir. Arkanızdaki özel ekip, WordPress ve sunucu ortamınız hakkında derinlemesine bilgi sahibi olur, böylece siteniz sorunları hızlı bir şekilde aşabilir.

3. WordPress VPS Hosting

Sanal Özel Sunucu (VPS), paylaşılan bir sunucu kullanırken yönetilen hosting gizliliğini ve denetimini birleştirebilir. Orta ölçekli işletmeler ve yüksek trafikli blogger’lar için en iyi seçimdir.

VPS, paylaşımlı bir hostingi aşmış olabilecek, ancak kendi özel sunucularına ihtiyaç duyacak kadar büyük olmayan siteler için harika bir ara çözümdür. VPS sunucusu hala teknik olarak paylaşımlı bir sunucudur, ancak özel bir sunucu ortamına benzer şekilde çalışır.

VPS hosting, sunucu ortamınızın sunucudaki diğer sitelerden ayrı olarak çalışması için sanallaştırma kullanır. Bu sunucu tarzı genellikle aynı fiziksel sunucuyu kullanan daha az web sitesine sahip olur ve paylaşımlı bir hosting hesabının sağlayacağından daha fazla doğrudan sunucu erişimine sahip olursunuz.

Paylaşımlı bir hosting kurulumu gibi bir şey üzerinde bir VPS kurulumu kullanmanın bazı faydaları vardır. Yeni başlayanlar için, sunucu ortamınız üzerinde çok daha fazla kontrole sahip olabilirsiniz ve daha fazla sunucu yapılandırma seçeneğiniz olabilir. Bir VPS, paylaşımlı bir hosting planından daha pahalı olacaktır, ancak bu fiyat artışıyla, çok daha fazla sunucu gücüne ve genel esnekliğe sahip olacaksınız. Fakat daha ucuz VPS seçenekleri de vardır.

VPS genellikle sunucu yönetimi ve yapılandırmasını daha kolay hale getirecek WHM gibi bir kontrol paneliyle donatılmıştır.

VPS’de sunucu ayarları üzerinde daha fazla kontrole sahip olmanıza rağmen, tam bir özgürlüğe sahip değilsiniz. Yine de donanım sınırlamalarıyla karşılaşacaksınız. Ancak, çok özel bir sunucu kurulumuna ihtiyacınız yoksa, bu seçenek muhtemelen sizin için yeterli olacaktır. Ayrıca, bir VPS daha ayrıntılı sunucu kurulumu ve yapılandırması gerektirdiğinden, kendi sunucunuzu korumak için teknik becerilere sahip olmanız gerekir. Hosting destek ekibiniz belirli konularda size yardımcı olabilir, ancak genel bakım hakkında sizin de bilgili olmanız gerekecektir.

4. WordPress Fiziksel (Dedicated) Sunucu

Tam kontrol için hosting sağlayıcısından kiralayacağınız fiziksel bir sunucudur. Sistem yöneticisi kullanan son derece yüksek trafikli siteler ve blogger’lar için en iyi seçimdir.

Siteniz büyük bir trafik elde ederse, özel bir sunucuya yükseltmek yapmak isteyebilirsiniz. Ancak, bir VPS çözümü genellikle tüm web sitelerinin %98’i için yeterli olacaktır.

Fiziksel sunucu; disk alanına, işlem gücüne, belleğe, bant genişliğine ve daha fazlasına tam erişim sağlar. Ayrıca, sunucunuzun güvenliği üzerinde tam denetime sahip olursunuz.

Paylaşımlı VPS ve özel barındırma arasındaki en büyük fark, fiziksel sunucuda kaynaklarınız üzerinde tam kontrole sahip olmanızdır.

Genellikle, bu düzeyde bir hosting gereksiniminiz varsa, kendi sunucunuzu yönetme becerisine sahip olmanız veya hizmeti kiralamanız gerekir. Çoğu özel sunucu sağlayıcısı, sunucunuzu yönetmek için size özel bir çözüm de sunacaktır.

5. Ücretsiz WordPress Hosting

Ücretsiz web hosting gibi bir seçenek de var. Fakat çoğu ücretsiz hosting reklamlarını sitenize koyar. Bu yüzden ücretsiz WordPress hosting işleminden kaçınmanızı öneririz.

Yine de WordPress siteniz için ücretsiz bir hosting istiyorsanız, WordPress.com‘dan yardım alabilirsiniz. Bu seçenek üzerinde kararlıysanız, alan adınızın wordpress.com uzantısını içereceğini ve ‘alan_adiniz.wordpress.com’ gibi bir alan adına sahip olacağınızı unutmayın. En güzel alan adına sahip olmasanız da, sitenizi birkaç dakika içinde hazır hale getirebilirsiniz.

Kendi sitenizi özel bir alanda çalıştırmaya hazır olduğunuzdan emin değilseniz, bu hosting seçeneğini kullanmak harika bir ilk adım olabilir. Bu hosting türünün dezavantajları, kendi özel alan adınıza sahip olmamanız ve sitenizle ilgili yapmak istediklerinizi ilgili sınırlamalar yüzünden yapamayacak olmanızdır.

Çok yüksek trafikli bir web siteniz olmadığı sürece, paylaşımlı WordPress hosting veya yönetilen WordPress hosting ile başlamanızı öneririz.

En iyi WordPress web hostingi seçerken, iyi bir WordPress hosting şirketinin sitenizi hızlı hale getirmeye öncelik verdiğini, böylece kullanıcı deneyimini geliştirebildiğinizi, arama motorlarında daha yüksek sırada olabileceğinizi ve daha fazla form dönüşümü elde edebileceğinizi unutmayın.

Kötü bir WordPress hosting şirketi, yavaş yükleme süreleri ve güvenilmez hizmet nedeniyle ziyaretçilerinizi kaybetmenize neden olabilir.

WordPress Siteler İçin En İyi Hosting Hangisidir?

Yukarıda anlattığımız tüm faktörler göz önüne aldığınızda, hosting.com.tr birçok web sitesi için olduğu gibi, WordPress siteleri için de en verimli hosting servis sağlayıcılarından biridir.

Hem uygun maliyetli hem de güvenilir bir WordPress hosting seçeneğine ihtiyaç duyuyorsanız, hosting.com.tr sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Genel olarak, sitenizi kullanmaya başlamanız ve büyümeniz için mevcut en iyi WordPress hosting sağlayıcılarından biridir.

WordPress siteniz için performans odaklı WordPress hosting paketlerimize göz atmak için hemen sitemize gelebilir, WordPress sitenizin ihtiyaçlarınıza uygun şekilde barındırılmasını sağlamak için uygun bir fiyat ödeyebilirsiniz.

WordPress hosting ile ilgili sorularınız varsa, Hosting.com.tr sorularınızla ilgili size yardımcı olabilecek teknik bir ekibe sahiptir. Sizim için en iyi hosting paketi seçimine karar vermek için bizimle iletişime geçin, size bu konuda rehberlik edelim.

Hosting.com.tr  WordPress Hosting Özellikleri:

  • 7/24 uzman WordPress desteği
  • Tüm planlarda ücretsiz SSL
  • Tüm planlarda ücretsiz yedekleme ve geri yükleme
  • Ücretsiz taşıma
  • Ücretsiz .xyz Domain
  • Limitsiz aylık trafik

Web site trafiğinizin oldukça hızlı bir şekilde artacağını düşünüyorsanız, birçok farklı özelliği daha kullanmanızı sağlayacak ‘WordPress Medium’ ve ‘WordPress Large’ paketine geçmenizi öneririz.


İlgili İçerikler:

En İyi WordPress E-Ticaret Temaları

Yemek Bloggerları İçin En İyi WordPress Temaları

En İyi Ücretsiz WordPress Temaları

En Kullanışlı WordPress Blog Temaları

En İyi WordPress Page Builder Sayfa Yapma Eklentileri

WordPress E-ticaret Sitesi Kurmak

WordPress Site Hızlandırma, WordPress Web Sitesi Nasıl Hızlandırılır?

ThemeForest Nedir? ThemeForest Üzerinden WordPress Teması Nasıl Alınır?

Woocommerce Nedir? WordPress ile E-Ticaret Yapmanın En Elverişli Yolu

En İyi Çoklu Dil WordPress Eklentileri

Mobile Uyumlu Web Site Nasıl Yapılır?

En İyi WordPress Yorum Eklentileri

Pagespeed Performansı İçin Kullanabileceğiniz En İyi WordPress Hız Eklentileri

WordPress Tema Türkçeleştirme

En İyi WordPress Newsletter Bülten Eklentileri

En İyi WordPress Site İçi Arama Eklentileri

En İyi WordPress İletişim Eklentileri

En İyi WordPress Sosyal Medya Paylaşım Eklentileri

En Kullanışlı WordPress Popup Eklentileri

WordPress Domain Değiştirme, Canlıda Olan Sitenin Alan Adı Nasıl Değiştirilir?

WordPress’te Zararlı Kod, Virüs Taraması Nasıl Yapılır?

WordPress Site Taşıma Nasıl Yapılır?

WordPress Site Güvenliği

WordPress SEO: WordPress SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

WordPress Blog Açma Rehberi

Adım Adım Resimli WordPress Kurulum Rehberi

WordPress Nedir? WordPress’in Avantajları Nelerdir?

En İyi WordPress Temaları (Güncel Temalar)

Domain Sorgulama