Her yıl binlerce yeni e-ticaret sitesi kuruluyor ve çevrimiçi satış yapmak isteyen yeni satıcılar, e-ticaret platformu seçme konusunda hiçbir seçenek sıkıntısı çekmiyor.
Fakat burada sorulması gereken asıl soru, Shopify gibi barındırılan bir platform mu seçmelisiniz yoksa WooCommerce gibi kendi kendine barındırılan bir seçenekten mi yararlanmalısınız? Mümkün olan en basit çözümü mü yoksa işletmenizle büyüyebilen bir çözümü mü seçmelisiniz?
Dünya çapında yaklaşık 2,3 milyon e-ticaret mağazasında kullanılan WooCommerce, kullanım kolaylığı sağladığı için özellikle e-ticaret’e yeni başlayacaklar için oldukça kullanıcı dosttur.
Bugün konumuz WooCommerce olduğu için size adım adım WooCommerce’in e-ticaret’te ne gibi faydalar sunduğunu anlatacağız.
Haydi başlayalım!
Woocommerce Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse WooCommerce, web siteleri oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir yazılım aracı olan WordPress üzerine kurulu ücretsiz, açık kaynaklı bir e-ticaret eklentisidir. Makul düzeyde esneklik, envanter, vergi yönetimi, güvenli ödemeler ve gönderi entegrasyonu gibi birçok hayati özellik ile bir çevrimiçi mağaza oluşturmayı ve yönetmeyi basitleştirir.
WooCommerce, WordPress için en popüler ve tartışmasız en iyi e-ticaret eklentisidir. Hem SEO uyumludur hem de e-ticaret yeteneğinizi geliştirmenize olanak tanır.
WooCommerce Tam Olarak Ne Yapar?
WooCommerce, bir çevrimiçi mağaza açmanıza ve fiziksel ürünlerden dijital ürünlere kadar her şeyi satmanıza olanak tanır. Ayrıca sitenize abonelikler veya dinamik fiyatlandırma gibi ekstra özellikler eklemek ve özelleştirmek isterseniz seçebileceğiniz 100’den fazla uzantı vardır.
WooCommerce E-ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti Ne Kadardır?

WooCommerce eklentisi ücretsiz olsa da, bir WooCommerce mağazası açmak için genellikle ekstra harcamalar gerekir. Tema, barındırma, alan adı kaydı, güvenlik sertifikaları ve uzantılar bu ekstra harcamalardan bazılarıdır. Fiyatlar, ne istediğinize bağlı olarak değişecektir.
Yukarıda anlattığımız tüm faktörler göz önüne alındığında, güvenilir bir hosting ve alan adı kaydı hizmeti arıyorsanız, hosting ve domain sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Hosting.com.tr, birçok e-ticaret sitesi için olduğu gibi, sizin e-ticaret siteniz için de en verimli hosting ve domain sağlayıcılarından biri olabilir.
E-ticaret siteniz için hosting satın almak istediğinizde ya da domain kaydı yaptıracağınız zaman, Hosting.com.tr web sitesine gelerek hemen ihtiyacınıza en uygun hosting planını seçebilir, uygun fiyatlardan ve profesyonel yönetim desteğinden yararlanabilirsiniz.
WooCommerce Ne Kadar Güvenli?
WooCommerce yazılımı, herhangi bir hatayı düzeltmeye, yeni özellikler eklemeye ve genel performansı iyileştirmeye yardımcı olmak için düzenli olarak güncellenir. Düzenli güncellemeler, web sitenizin bilgisayar korsanlarının saldırılarına karşı savunmasız hale gelmesini önler.
Neden E-ticaret Siteniz İçin WooCommerce’ı Seçmelisiniz?

WooCommerce hızlı, kullanımı kolay ve işinizin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen eksiksiz bir e-ticaret çözümü sağlar. Sadece bunlarla da yetinmez…
Dahası mı?
Sizin için listeledik!
1. Uygun maliyetlidir
E-ticaret’e yeni giren biriyseniz, platform seçiminde maliyet büyük olasılıkla önemli bir faktör olacaktır. Kendinizi maliyetlerle ilgili düşüncelere dalmış bulursanız, WooCommerce size bir nebze de olsa rahatlatabilir.
Neden mi?
WooCommerce, önde gelen kurumsal e-ticaret uygulamalarıyla rekabet halindedir, fakat ücretsiz olduğu için herhangi bir taahhüt vermek zorunda kalmadan WooCommerce’den ücretsiz yararlanabilirsiniz.
WooCommerce’ye entegre edeceğiniz bazı üçüncü taraf ödeme uygulamalarının ve diğer uzantıların bir maliyeti olsa da, diğer ücretli platformlarla karşılaştırıldığında, WooCommerce maliyet açısından sizin için oldukça uygun bir seçenek olacaktır.
2. Modülerdir
Tıpkı WordPress gibi, WooCommerce de eklentilerin eklenmesiyle genişletilebilecek zengin bir dizi özellik içerir. WooCommerce kullanan satıcılar, binlerce WordPress eklentisine ve temasına, ayrıca sadece WooCommerce için oluşturulmuş yüzlerce e-ticarete özgü uzantıya erişebilir.
Bu eklentiler nakliye, ödemeler, ürünlerin nasıl işlendiği ve daha fazlasıyla ilgili işlevselliği artırabilir.
3. WordPress’in tüm özelliklerini ve daha fazlasını içinde barındırır
WooCommerce, WordPress’in tüm gücünü ve güvenilirliğini devralır ve bunu satıcılar ve müşterileri için birinci sınıf bir e-ticaret deneyimi oluşturmak için kullanır.
4. Aklınıza gelecek her şeyi satmak için kullanılabilir
WooCommerce inanılmaz derecede esnektir. Aklınıza gelebilecek herhangi bir şey satmak istiyorsanız, bunu WooCommerce ile satabilirsiniz (fiziksel ürünler, dijital ürünler, abonelikler, randevular vb). İster tek bir dijital ürün ister çok çeşitli fiziksel ürünler satmayı planlıyor olun, WooCommerce, e-ticaret uygulamalarının en esneğidir.
5. Güçlü bir analitiğe sahiptir
Müşterileriniz hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, satışlarınızı o kadar çok artırırsınız. Bu da güçlü bir analiz ile mümkündür. WooCommerce açık ve sezgisel bir arayüzde görüntülenen kapsamlı bir analiz seti sunar. Ek olarak, WooCommerce’yi Google Analytics ile entegre etmekte kolaydır.
6. Ölçeklenebilir
Bir e-ticaret uygulaması seçerken, işletmenizin geleceği hakkında düşünmeniz gerekir. Şu an küçük bir mağaza olabilirsiniz, ancak zamanla büyüyecek ve ilk günlerde çok fazla karmaşıklık olmadan çözebildiğiniz tüm detayları yine aynı şekilde çözmek isteyeceksiniz.
Tam da bu noktada WooCommerce, küçücükten büyüğe değişen mağazaları destekler. Günde birkaç üründen binlerce kişiye ve bir avuç müşteriden saniyede yüzlerce müşteriye kadar ölçeklenebilir.
7. Hızlıdır
WordPress ve WooCommerce, her boyuttaki çevrimiçi mağaza için hızlı ve duyarlı bir e-ticaret deneyimi sağlayabilir.
WooCommerce, performansı en üst düzeye çıkarmak için özel olarak tasarlanmış, performans açısından optimize edilmiş WooCommerce barındırma ile birleştirilmelidir. Standart web barındırma, WooCommerce’i destekleyebilir, ancak duyarlı, düşük gecikmeli bir e-ticaret deneyimi için gerekli olan yüksek düzeyde optimize edilmiş PHP, MySQL, sunucu ve ağ ortamlarını sağlayamaz.
WooCommerce Nasıl Kurulu?
Bir e-ticaret mağazası kurma söz konusu olduğunda, WooCommerce eklentisi en popüler seçeneklerden biridir. Web sitenizi güçlü, son derece duyarlı bir çevrimiçi mağazaya dönüştüren kullanımı basit bir araçtır.
WooCommerce, tıpkı WordPress gibi, tamamen ücretsizdir. Bütçesi kısıtlı biri için mükemmel bir çözümdür. WooCommerce, hayal kırıklığına uğramayacağınız harika bir eklentidir.

WooCommerce eklentisini kurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Kontrol panelinizde Eklentiler (Plugins) > Yeni ekle’ye (Add new) gidin.
- WooCommerce eklentisini arayın, kurun ve etkinleştirin.
- Kurulum sihirbazı açılacak. Adresinizi girin, para biriminizi ve ne tür ürünler satacağınızı seçin.
- Ardından, tercih edilen ödeme yöntemini seçebilirsiniz. WooCommerce, varsayılan olarak PayPal’ı kullanmanızı önerir. Farklı bir yaklaşım kullanmak isterseniz, daha sonra ekleyebilirsiniz.
- Gönderim seçeneklerinizi ayarlayın. Nakliye fiyatlarını girin, gönderim yerinizi vb. seçin.
- WooCommerce, vergileriniz için bir eklenti ve bir posta yönetimi eklentisi kurmayı teklif edecek. Şimdilik bu adımı atlayabilirsiniz.
- Son adım, ürün oluşturmak veya ithal etmektir. Ürünlerinizi kontrol panelinizden yönetebileceğiniz için kurulum sırasında herhangi bir şey eklemenize gerek yoktur.
WooCommerce ile Kullanmak İçin En İyi WordPress Temaları
WooCommerce’de çevrimiçi bir mağaza oluşturmak için öncelikle güzel ve kullanışlı bir tema seçmeniz gerekiyor.
Bu yüzden şimdi aşağıda en iyi WooCommerce temalarından bazılarını inceleyeceğiz.
1. Hello
Hello, sade ve anlaşılır bir WordPress temasıdır. Minimal stille bir başlangıç şablonu olarak yapılmıştır ve fikirleriniz için bir tuval olarak tasarlanmıştır.
Hello, WooCommerce de dahil tüm popüler uzantılarla çalışır. Bu nedenle, çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için harika bir çözümdür.

2. Astra
Astra tamamen özelleştirilebilir, sade ve WooCommerce düşünülerek tasarlanmış bir temadır. Entegre Schema.org işaretlemesi, ürünlerinizin arama sonuçlarında harika görünmesini sağlar. Aynı zamanda AMP’ye hazırdır. Bunun yanı sıra Astra, Elementor ile harika çalışır.

3. OceanWP
OceanWP hıza çok önem verir, bu nedenle sunucunuzu tıkamaz. Tema aynı zamanda sade bir tasarıma sahiptir ve oldukça genişletilebilir.
Ek olarak, OceanWP hem WooCommerce hem de Elementor gibi sayfa oluşturucularla uyumludur.

4. GeneratePress
Web sitesi hızı göz önünde bulundurularak oluşturulmuş başka bir tema GeneratePress’tir. Yerleşik birçok özelleştirme seçeneğine sahiptir. GeneratePress’i mağazanızın ihtiyaçlarına göre özelleştirmekte özgürsünüz.

WooCommerce vs Shopify: Sizin İçin En İyi Platform Hangisi?

Yukarıda, WooCommerce‘nin tüm özelliklerinden bahsettik.
Peki ya Shopify?
WooCommerce ve Shopify, bugün piyasadaki en popüler e-ticaret platformlarından ikisidir. Bu yüzden birçok girişimci ve küçük işletme sahibi, hangisini kullanacağına karar vermekte zorlanır.
Peki sizin işiniz için en uygun olan hangisi?
İkisi çok farklıdır ve bu nedenle bunun cevabı tam olarak neye ihtiyacınız olduğuna ve ne tür bir site oluşturmak istediğinize bağlı olarak değişecektir. Fakat ikisi ile ilgili küçük bir karşılaştırma yapabiliriz.
1. Fiyat
Shopify ile aylık sabit bir fiyat ödersiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, WooCommerce’yi kullanmak ücretsizdir, ancak barındırma ve alan adı gibi bir web sitesi oluşturmanın getirdiği bazı zorunlu ücretlere sahip olursunuz. Son derece özelleştirilmiş bir site istiyorsanız, WooCommerce için daha fazla ödeme yapabilirsiniz. Ne kadar peşin ödeyeceğinizi tam olarak bilmek istiyorsanız ve aylık abonelik sahibi olmaktan çekinmiyorsanız, Shopify sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
2. Tasarım
Shopify, tümü mobil uyumlu ve çeşitli renk şemalarıyla birlikte gelen, aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi şık ve modern görünümlü şablon sunar. Fakat sizinle aynı (veya çok benzer görünümlü) tasarıma sahip başka mağazalar görme ihtimaliniz yüksektir.
Kullanıma hazır, şık bir tasarım istiyorsanız ve özgünlük sizin için o kadar önemli değilse, Shopify en iyi seçeneğiniz olabilir. Daha özgün, ancak oluşturulması biraz daha fazla çalışma gerektiren bir tasarım istiyorsanız, o zaman WooCommerce ile muhtemelen daha iyi durumda olacaksınız.
3. Kullanım kolaylığı
WooCommerce’nin en büyük avantajlarından biri, son derece özelleştirilebilir ve açık kaynaklı olmasıdır. Ancak teknik bilginiz yoksa ve siteyi kendi başınıza kurmanız gerekiyorsa, bu bir avantajdan çok bir dezavantaj olabilir. Shopify, barındırılan bir platform olduğundan, kurulumu WooCommerce’e göre çok daha kolaydır. Yeni başlayanlar için tasarlanmış bir sürükle ve bırak kullanıcı arayüzüne sahiptir. Ayrıca, yazılımı yönetmek veya güncellemek konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
4. Müşteri desteği
Shopify’ın en büyük avantajlarından biri müşteri desteği sunmasıdır. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz olması durumunda 7/24 destek (sohbet, e-posta veya telefon yoluyla) vardır. WooCommerce, müşterilerin soruları varsa destek taleplerini açmalarına izin verir, ancak 7/24 telefonla arayabilecek bir destek ekibi yoktur ve destek, Shopify tarafından sunulan kadar kapsamlı değildir. Ancak, sahip olabileceğiniz tüm soruları yanıtlayabileceğiniz çok sayıda blog ve forum vardır.
5. Kontrol
Shopify ile web siteniz Shopify veritabanı aracılığıyla yönetilir. WooCommerce’nin aksine, Shopify açık kaynaklı değildir, bu nedenle temel kodu değiştiremezsiniz ve herhangi bir hatayı Shopify’a bildirmeniz gerekir.
WooCommerce açık kaynaklı olduğu için siteniz üzerinde çok daha fazla kontrole sahip olmanızı sağlar. Siz (veya geliştiriciniz) temel kodu değiştirebilir ve herhangi bir hata varsa, hataları bildirmek ve birinin sizin için düzeltmesini beklemek yerine bunları kendiniz düzeltebilirsiniz.
6. Bakım
Shopify teknik bakımı sizin için halleder, bu nedenle bakım gerçekten endişelenmeniz gereken bir konu değildir. WooCommerce ise biraz daha teknik bakım gerektirir. Hem WooCommerce’yi hem de eklentilerinizi düzenli olarak güncellemeniz gerekir.
Çok fazla satış yapmayı beklemiyorsanız ve siteniz çok fazla bakım gerektirmiyorsa (veya bununla başa çıkma konusunda endişelenmek istemiyorsanız), Shopify sizin için en iyi seçenek olabilir. Ancak çok fazla satış yapmayı bekliyorsanız, mağazanız muhtemelen daha fazla bakıma ihtiyaç duyacaktır ve bu nedenle WooCommerce sizin için iyi bir seçim olabilir.
WooCommerce söz konusu olduğunda, bilinmesi gereken çok şey var. Yukarıda anlattıklarımız sadece bir başlangıç. Kendi başınıza WooCommerce ile bir e-ticaret mağazası kurarsanız, markanızı gerçekten yansıtan ve kullanıcılarınıza benzersiz ve kaliteli bir deneyim sunan son derece özelleştirilmiş bir web sitesi elde edebilirsiniz.
WordPress Hosting paketlerimizi incelemek ve satın almak için tıklayın.
İlgili İçerikler:
En İyi WordPress E-Ticaret Temaları
Yemek Bloggerları İçin En İyi WordPress Temaları
En İyi Ücretsiz WordPress Temaları
En Kullanışlı WordPress Blog Temaları
En İyi WordPress Page Builder Sayfa Yapma Eklentileri
WordPress E-ticaret Sitesi Kurmak
WordPress Site Hızlandırma, WordPress Web Sitesi Nasıl Hızlandırılır?
ThemeForest Nedir? ThemeForest Üzerinden WordPress Teması Nasıl Alınır?
Woocommerce Nedir? WordPress ile E-Ticaret Yapmanın En Elverişli Yolu
En İyi Çoklu Dil WordPress Eklentileri
Mobile Uyumlu Web Site Nasıl Yapılır?
En İyi WordPress Yorum Eklentileri
Pagespeed Performansı İçin Kullanabileceğiniz En İyi WordPress Hız Eklentileri
En İyi WordPress Newsletter Bülten Eklentileri
En İyi WordPress Site İçi Arama Eklentileri
En İyi WordPress İletişim Eklentileri
En İyi WordPress Sosyal Medya Paylaşım Eklentileri
En Kullanışlı WordPress Popup Eklentileri
WordPress Domain Değiştirme, Canlıda Olan Sitenin Alan Adı Nasıl Değiştirilir?
WordPress’te Zararlı Kod, Virüs Taraması Nasıl Yapılır?
WordPress Site Taşıma Nasıl Yapılır?
WordPress SEO: WordPress SEO Ayarları Nasıl Yapılır?
Adım Adım Resimli WordPress Kurulum Rehberi