Hackathon’lar her 10 şirketten 8’i tarafından inovasyonu teşvik etmek için kullanılmaktadır. Bu hackathon’ların yarısından fazlasının tekrarlanan etkinlikler olması, hackathon’un uzun vadeli inovasyon için güvenilir bir araç olduklarını göstermektedir.
Peki hackathon tam olarak nedir?
Hackathon Nedir?
Günümüzde çoğu hackathon yazılım geliştiriciler ve girişimcilerle ilişkilendirilir, ancak her yerde işletmeler zorlukları çözmek için hackathon’ları kullanır. Bu yüzden etrafınıza baktığınızda müzik, moda, dans, mimari ve diğer disiplinlerde kısa sürede bir proje oluşturmak için düzenlenen yarışmaları görebilirsiniz.
Hackathon, bilgisayar programcılarının yanı sıra benzer ilgi alanlarına sahip diğer bireyleri yazılım oluşturmak veya geliştirmek için bir araya getiren bir tür sosyal kodlama etkinliğidir. Yarışmalar genellikle sadece 24 saat sürdüğü veya hafta sonu boyunca devam ettiği için katılımcıların görevlerini mümkün olduğunca çabuk tamamlamaları gerekmektedir.
Sektörünüze ve hedefinize bağlı olarak hackathon türleri değişiklik gösterebilir. Örneğin Prada Group ve Alman online perakendeci Zalando, sürdürülebilirlik stratejilerini ele almak için hack tarzı etkinlikler düzenler. Vatikan ise, dinler arası diyaloğu teşvik etmek ve göçmen ve mültecilere kaynak sağlamak gibi karmaşık sorunlara teknolojik çözümler bulmak için etkinliklere sponsor olur.
Her yarışmanın amacı farklı olsa da, kurgusu çoğunlukla aynıdır: katılımcıların işleyen bir yazılım veya donanım prototipi gibi bir tür yenilik üretmeye zorlandığı fiziksel veya dijital bir etkinlik.
Hackathon Kelimesinin Etimolojisi
Hackathon kelimesi günümüz teknoloji dünyasında o kadar yaygın olarak kullanılmaktadır ki, kimse bu kelimenin hack ve marathon kelimelerinin karıştırılmasıyla ortaya çıktığını ve “hack “in keşifsel programlama anlamında kullanıldığını fark etmez. Evet, Hackathon kelimesi birleşik bir kelimedir ve 20 yıldır kullanılmaktadır.
Hackathon fikri, yani öngörülen bir süre içinde bir yazılım/proje oluşturma fikri yeni değildir. Çeşitli üniversiteler ve işletmeler, insanlardan sınırlı saatler içinde bir görevi/projeyi tamamlamalarının istendiği yarışmalar düzenlemektedir.
Hackathon’a Nasıl Katılınır?
Hackathonlar genellikle deneyim veya teknik bilgi seviyelerine bakılmaksızın herkese açıktır. İster deneyimli bir programcı olun ister hiç kodlama deneyiminiz olmasın, bir hackathon’a katılmanın ve katkıda bulunmanın birçok farklı yolu vardır.
Bir hackathon’a katılmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:
1. İlgi alanlarınıza ve becerilerinize uygun bir hackathon belirleyin
Farklı programlama dil ve çerçevelerine odaklanan birçok farklı hackathon türü vardır, bu nedenle ilgi alanlarınıza ve beceri seviyenize uygun olanı belirlemeniz önemlidir.
2. Bir ekibe katılın veya kendi başınıza katılın
Hackathon’lara katılmanın yaygın bir yolu, sıfırdan yenilikçi bir proje oluşturmak için birlikte çalışacağınız bir ekibe katılmaktır. Ancak, tercih ederseniz kendi başınıza da katılabilirsiniz.
3. Etkinlik için bir proje seçin
Bir ekibe katıldıktan veya bireysel katılımcı olarak kaydolduktan sonra, hackathon’da üzerinde çalışacağınız bir proje seçmeniz gerekecektir. Bu, yeni bir uygulama veya web sitesinden belirli bir sorunu çözmek için tasarlanmış bir oyun veya araca kadar her şey olabilir.
4. Hackathon etkinliği için hazırlanın ve etkinliğe katılın
Projeniz seçildikten sonra kullanmayı planladığınız araç ve teknolojiler üzerinde pratik yaparak ve bunlara aşina olarak hackathon etkinliğine hazırlanmanız gerekecektir. Ardından, hackathon etkinliğine katılabilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz.
5. Yaratıcı olun
İster bir ekibin parçası olarak ister kendi başınıza bir proje üzerinde çalışıyor olun, yaratıcı olduğunuzdan ve yeni beceriler öğrenmek ve yeni fikirler keşfetmek için bu eşsiz fırsattan yararlandığınızdan emin olun.
Hackathon’lar Ne Kadar Sürer?
Hackathon’lar genellikle 24 ila 72 saat sürer. Ekipler katılımlarını beyan ettiklerinde, hazırlanmak için genellikle bir haftaları olur. Bu süre zarfında hangi ekip üyesinin projenin hangi kısmından sorumlu olacağına karar verirler.
Bununla birlikte, birçok hackathon katılımcısı bireysel uzmanlardır. Etkinliğin ilk saatlerinde yeni ekipler oluşur, bu nedenle rollerin yerinde belirlenmesi gerekir.
Hackathon’a Katılmak İçin Neye İhtiyacınız Var?

Bir hackathon’a katılmak için gerekenler, etkinliğe bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, bir hackathon’a katılmak için gerekli unsurlar aşağıdaki şekildedir:
- Takım Üyeleri
- Fikir
- Kayıt
- Donanım ve Yazılım Araçları
- İnternet Erişimi
- Zaman Yönetimi
- Yaratıcılık ve Problem Çözme Yetenekleri
- Sunum Becerileri
- Motivasyon ve İşbirliği
- Uygun Yer ve Ortam
- Yemek ve İhtiyaçlar
Hackathon’lar Neden Bu Kadar Popüler?
Aşağıda hackathon’ların neden popüler olduğuna dair en önemli nedenlerden bazılarını bulabilirsiniz:
1. Ağ kurma (Networking)
İster ekibinizi genişletmeye çalışan bir girişimci ister profesyonel bağlantılarınızı genişletmek isteyen bir iş arayan olun, hackathon’lar ağ kurmak için mükemmel bir fırsattır. Hemen her yerde teknoloji meraklısı, coşkuyla dolup taşan insanlar bulabilirsiniz.
2. Ekip çalışması
Eğitim kurumlarının büyük çoğunluğu, öğrencilerine gerçek dünyadaki görevlerde işbirliği yapmayı öğrenebilecekleri koşulları sağlayamaz. Öğrencilerin hackathon olarak bilinen bir etkinlik sırasında yapıcı bir şekilde birlikte çalışmalarına izin verilir. Buna ek olarak, ömür boyu sürecek arkadaşlıklar geliştirmek için de harika bir ortamdır.
3. Ödüller ve finansman
Hackathon’ların çoğu, uygun olmayan katılımcıları cezbetmemek için önemli bir parasal değeri olan ödüller vermez. Ancak buna rağmen, ödüller yine de önemlidir çünkü kişinin itibarını artırma aracı olarak kullanılabilir. Bu nedenle bazı hackerlar, tıpkı ciddi sporcular gibi ödül kazanmak için yarışmalara katılır. Ayrıca, iş insanları da kendi girişimleri için finansal destek sağlama umuduyla sıklıkla hackathon’lara katılmaktadır.
4. Heyecan verici ve eğlenceli aktiviteler
Hackathon bağımlısı olan birçok insan vardır. Sıfırdan bir şey inşa etmenin heyecan verici yanı bu insanları çeker. Ayrıca, genellikle yüzlerce katılımcının yer aldığı hackathon’ların sıcak atmosferi de gerçekten heyecan vericidir. Bazı kişiler bu heyecandan o kadar keyif alır ki, daha fazlası için geri gelmeye devam eder.
5. Becerileri gösterme
Uzmanlık alanlarındaki insanlarla ağ ve etkileşim kurma fırsatının yanı sıra, hackathon’larda rekabetçi bir unsur da bulunur. Buna rağmen, hackathon’lar gerçekten de herkesin kendi mesleğindeki diğer kişilerle iletişime geçmesi için mükemmel bir araçtır. Hackathon’lar, katılımcıların yenilikçilik kapasitelerini ve en güncel ekipman ve teknolojiyi kullanırken ilgi çekici, gerçek dünya çözümleri yaratmalarını gerektirerek onları teste tabi tutar. Buna ek olarak, başka hiçbir ortamda sergileyemeyeceğiniz özel yeteneklerinizi göstermenize olanak tanır.
6. Yeni zorluklarla yüzleşme
Konfor alanınızda kalmak, yetkin olduğunuz faaliyetleri gerçekleştirmek ve kendinizi geliştirmek için zorlamamak sizin için oldukça kolay olabilir. Hackathon’lar bağlamında, güvenli alan diye bir şey yoktur. Kendinizi konfor alanınızın ötesine ve yeni alanlara itmenizi gerektirecek sürekli zorluklarla karşı karşıya kalırsınız.
Hackathon’larda Çıkan Popüler Ürün ve Uygulamalar
Aşağıda hackathon’larda çıkan popüler ürün ve uygulamalarla ilgili en popüler hackathon başarı hikayelerini bulabilirsiniz:
1. Carousell
Lucas Ngoo ve Quek Siu Rui, 2012 yılında Singapur’da Startup Weekend tarafından düzenlenen ilk hackathon’da, istenmeyen ev eşyalarını satma sürecini basitleştiren bir uygulama olan Carousell için geliştirdikleri fikir ile birincilik kazandı ve işlerini başarılı bir girişime dönüştürdüler. C serisi fonlarını yaklaşık 70-80 milyon dolardan kapattılar.
2. GroupME
2010’da TechCrunch Disrupt’ta Jared Hecht ve Steve Martocci tarafından tasarlanan GroupMe, 10,6 milyon doların üzerinde fon topladı. Girişimden bir yıl sonra, popüler grup mesajlaşma uygulaması Skype tarafından 80 milyon dolar karşılığında satın alındı.
3. EasyTaxi
EasyTaxi, yaratıcıları Tallis Gomes ve Dennis Wang’ın bir otobüs izleme uygulaması fikriyle yola çıktıkları 2011’deki Startup Weekend Rio’dan doğdu. Hackathon’u kazandıktan sonra ikili, E-hailing uygulamasının beta sürümünü başlattı ve kuruluşundan bu yana yatırımcılardan 75 milyon dolara yakın para toplamayı başardı. Uygulama 30 ülke ve 420’den fazla şehirden oluşan bir ağı kapsamaktadır.
4. Appetas
2012’de AngelHack’in galibi olan Appetas, restoranlar için bir web sitesi oluşturucusudur. Kurucuları Keller Smith ve Curtis Fonger 120.000 dolarlık bir fon sağladı. Girişim daha sonra 2014 yılında Google tarafından açıklanmayan bir miktar karşılığında satın alındı.
Hackathon Kuralları
Verimli bir ortam sağlamak için her şirket, davranış kurallarını içeren kendi hackathon kural ve düzenlemelerini tasarlar. Şirketlerin bu noktada değindikleri en yaygın noktalar aşağıdakileri içerir:
- Ekip üyelerinin sayısı
- Herkes için sıcak bir ortam
- Yarışma ruhu
- Ekiplerin kullanabileceği araçlar
- Zaman sınırları
- Projelerin diğer hackathon’larda yeniden sunulabilmesi ve önceki çalışmaların mevcut hackathon’da kullanılabilmesi
- Davranış kurallarının ihlaline ilişkin raporlama prosedürleri
Net değerlendirme kriterleri geliştirmek de son derece önemlidir. Bazı kriterler aşağıdakileri içerebilir:
- İş değeri – Çözümün para kazanma potansiyeli var mı?
- Etki – Çözüm sektör üzerinde bir etki yaratabilir mi, inovasyonu teşvik edebilir mi, geliştirmeyi kolaylaştırabilir mi, vb.
- Gerçekçi – Ürün ne kadar gerçekçi? Uygulanması kolay olacak mı?
- Tasarım – Ürün kullanıcı dostu mu ve anlaşılması kolay mı?
- Tamamlanma – Ekip tamamlanmış bir proje mi sundu, yoksa tamamlanmamış mı?
Örnek:
“Proje aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecektir:
- İş değeri – %20
- Tasarım – %30
- Etki – %30
- Tamamlama – %20″
Açık değerlendirme kriterleri, katılımcıların ve jüri heyetinin projenin doğru unsurlarına odaklanmasını kolaylaştırır.
Başarılı Bir Hackathon Nasıl Planlanır? Hackathon Düzenlerken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Hackathon gibi bir etkinlik düzenlemek için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki şekildedir:
1. Hedefi tanımlayın
Düzenlemeye başlamadan önce hackathon’un amacını ve çözmeye çalıştığınız sorunu tanımlamanız önemlidir. Bu, etkinliğin yönlendirilmesine yardımcı olur ve katılımcıların hedefler konusunda uyumlu olmasını sağlar.
2. Ekibi seçin
Etkinliği organize ve koordine etmekten sorumlu bir ekip seçin. Bu ekip insan kaynakları, pazarlama, teknoloji ve diğer departmanlardan personel içerebilir.
3. Formatı seçin
Farklı hackathon formatları vardır: halka açık veya çevrimiçi. Seçim, etkinliğin amacına ve mevcut kaynaklara bağlı olacaktır.
4. Kapsamı ve süreyi belirleyin
Etkinliğin süresini ve sunulabilecek projelerin kapsamını belirlemek çok önemlidir. Bu süre birkaç saatten birkaç güne kadar değişebilir.
5. Katılımcıları belirleyin
Doğru katılımcıları belirlemek çok önemlidir. Bunlar şirket çalışanları, konu uzmanları veya üçüncü taraf geliştiriciler olabilir. Cinsiyet, yaş ve deneyim çeşitliliğini göz önünde bulundurmak da önemlidir.
6. Kaynak sağlayın
Katılımcıların yazılım, donanım, rahat bir çalışma alanı, yiyecek ve içecek gibi gerekli araç ve kaynaklara erişebilmelerini sağlayın.
7. Mentorluk ve destek sağlayın
Katılımcılar etkinlik sırasında mentorluk ve desteğe ihtiyaç duyabilir, bu nedenle rehberlik sağlayabilecek mentorlar ve konu uzmanları ile bağlantı kurmak önemlidir.
8. Bir jüri oluşturun
Sunulan projeleri değerlendirmek ve kazananları seçmek için bir jüri oluşturulmalıdır. Jüri, doğru değerlendirme yapabilecek bir uzman olmalıdır.
9. Kazananları ödüllendirin
Katılımcılar için nakit para ödülü, kaynaklara erişim ve hatta şirket içinde terfi fırsatları gibi bir teşvik sağlamak her zaman iyi bir fikirdir.
Hackathon Avantajları
Aşağıda hackathon’un önemli avantajlarından bazılarını bulabilirsiniz:
1. Özgeçmişinizde belirtmeniz gereken önemli bir nokta
Bir hackathon’a katılım, bir kişinin özgeçmişinde veya CV’sinde çok iyi görünür. İnsanlara programlama konusunda yetenekli olduğunuz, yüksek baskı koşullarında çalışma konusunda uzman olduğunuz ve nasıl başarılı olunacağının farkında olduğunuz mesajını verir. Bir hackathon’a katılmanın hem bilgi hem de uzmanlık seviyenizi anında artıracağı herkes tarafından bilinmektedir.
2. Yepyeni düşünceler geliştirme
Hackathon’lar gibi sorunların yoğun bir şekilde çözülmesine adanmış üretken ortamlar, orijinal fikir ve kavramların üretilmesine yardımcı olur. Her birinin kendine özgü ilgi alanları ve yetenekleri olan çok çeşitli mesleklerden insanlarla çalışmanız gerekeceği için herkes aynı sorunu çözmek için birlikte çalışır. Faaliyeti tamamlamaları için kendilerine belirli bir süre tanınmış olması, faaliyeti daha etkileyici hale getirir ve insanları yeteneklerinin en iyisini sergilemeleri için motive eder.
3. Ürün geliştirme
Bir hackathon’un birincil amacı, bir zorluk belirlemek ve ardından diğer katılımcılarla birlikte bu zorluğu etkili bir şekilde ele alabilecek bir dizi teknoloji tasarlamaktır. Hackathon sonrasında katılımcı şirketler, yeni ürünlere dönüşme potansiyeline sahip bir veya daha fazla prototipe sahip olduklarını keşfeder.
4. Sağlıklı rekabet
Hackathon’lar deneysel programlama için tasarlanmış etkinliklerdir ve teknolojik zorluklara orijinal çözümler geliştirmek için birlikte çalışabilmeleri için aynı ilgiyi paylaşan insanları bir araya getirir. Dünyanın dört bir yanından programcılar, teknolojideki en son gelişmeleri takip etmek için standart bir yöntem olarak düzenli olarak hackathon’lara katılmaktadır. Son yıllarda, rekabetçi hackathonların temel kavramına ek bir bileşen olan eğitim bileşeni de eklenmiştir.
Hackathona Kimler Katılabilir?
Yazılımla yazılmış uygulamalar günümüzde ekonominin hemen hemen her sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca yazılım çözümleri gerçek dünyada yaygın olan sorunları ele almak için geliştirilmektedir. Bu nedenle, tıp sektörü için yazılım geliştiriyorsanız, pratisyen bir hekime danışmayı faydalı bulabilirsiniz. Bir drone içeren etkili bir çözüm geliştirmeyi düşünüyorsanız, bir donanım mühendisinin veya belki de bir makine mühendisinin yardımına ihtiyaç duyma olasılığınız vardır. Hukukla ilgili konular söz konusu olduğunda, bir avukata danışmak muhtemelen en iyi seçeneğinizdir.
Çok çeşitli yazılım uygulamaları olduğu için hackathon’lar kapsayıcıdır ve tüm geçmişlerden gelen katılımcıları kabul eder. Herhangi bir ekip bir çözümü hayata geçirmek için programcılara ve tasarımcılara ihtiyaç duysa bile, çözümün faydalı olabilmesi için mevcut olması gereken başka disiplinler de vardır. Bu nedenle, yazılım geliştirmekle ilgilenen herkes katılmak için başlangıç seviyesindeki hackathon’ları aramalıdır.
Şirketler için Hackathon Önemi
Şirketiniz bir hackathon’a sponsor olur veya düzenlerse, sektöründeki isim bilinirliğini anında artırabilir. Bu sayede etkinliğe katılan insanlar şirketinizi ve çalışanlarını yakından tanır.
Eğer şirketiniz projeyi organize ediyor veya sponsor oluyorsa, bu fırsatı potansiyel yetenekleri değerlendirmek ve belirlemek için kullanabilirsiniz. Eğer bu yoğun ve hızlı tempolu ortamda üretim yapabiliyorlarsa, şirketinizde de yüksek bir seviyede üretim yapabilme ihtimalleri vardır. Bu da hackathon’ları teknoloji şirketlerinin yetenek bulması için mükemmel bir yol haline getirir.
Hackathon Türleri
Aşağıda en yaygın hackathon türlerini bulabilirsiniz:
1. Çevrimiçi hackathon
Çevrimiçi hackathonlar veya sanal hackathonlar, özellikle diğer ülkelerden yetenekli bireyleri bulmak ve işe almak için en etkili yöntemlerden biri olma potansiyeline sahiptir. Çin, Hindistan ve Avrupa dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen programcılar, sanal hackathon’larda sadece yarışma puan tablosunda en iyi yeri kimin kazanabileceğini görmek için yarışır. Bu sayede işe alım uzmanları potansiyel bir yeni çalışanın yetenekleri hakkında fikir sahibi olabilir.
Bu hackathon türü özellikle markalarını dünya çapında satmak ya da diğer ülkelerde işe alım birimleri kurmak için yeterli fona ya da başka araçlara sahip olmayan küçük ekipler için faydalıdır.
2. Rekabetçi hackathon
Düzinelerce, belki yüzlerce ve hatta binlerce bilgisayar programcısının bir kodlama maratonu boyunca bilgisayarlarının başında olduğunu hayal edin. Bu programcılar önceden belirlenmiş bir sorunu çözmek veya bir ürün geliştirmek için tek başlarına veya gruplar halinde çalışır. Katılımcılar 24 ila 48 saat içinde para ödülü, çok istenen işler ve stajlar için yarışma fırsatına sahip olur.
3. Kurumsal hackathon
Şirketlerin sponsor olduğu hackathon’lar, işe alım uzmanlarını, sektörleriyle ilgili bir bakış açısına sahip teknik adayların yanı sıra tanımlanmış prosedürlerine, ürünlerine ve teknolojilerine çok ihtiyaç duyulan yenilikleri enjekte etme potansiyeliyle buluşturur. İşverenler bu adayları endüstri hackathonlarına katılarak bulabilir. Endüstri hackathon trendini başlatan teknoloji şirketleri olsa da, etkinlik moda, inşaat ve eğitim gibi diğer sektörlerde de popülerlik kazanmaktadır.
4. Dahili hackathon
Hackathon’lar çeşitli işletmelerde giderek artan sayıda ekip tarafından kullanılır. Bu tür hackathon’lar başlangıçlarına sadık kalır ve genellikle yaratıcı problem çözme yöntemlerini hızlandırmanın yanı sıra ürünlerin hızlı bir şekilde yinelemeyi amaçlamaktadır.
Hackathon’lar, çalışanlara yol haritasının bir parçası olmayan şeyleri tanımlama ve inşa etme şansı sunarken, başka türlü işbirliği yapamayacakları iş arkadaşlarıyla deneyimlerini genişletmelerini sağlayabilir. Geliştiricilerinizi hackathon’lara katılmaya teşvik ederseniz, çalışanlarınıza da bu fırsatı sunabilirsiniz.
Hackathon Etkinliklerinde Neler Yapılır?
Hackathon günü, insanlar genellikle öğlen saatlerinde hackathon mekanına gelmeye başlar ve genellikle organizatörlerin herkese etkinliğin ne hakkında olduğunu ve nasıl çalışacağını anlattığı bir başlangıç etkinliği olur.
Bundan sonra insanlar takımlar oluşturur ve projeleri üzerinde çalışmaya başlar. Etkinlik boyunca genellikle yiyecek sağlanır, böylece insanlar yiyecek bir şeyler almak için ayrılmak zorunda kalmadan çalışmaya devam edebilir.
Bazı hackathon’lar en iyi projeler için ödüller verir, ancak genellikle insanlar sadece eğlenmek ve benzer ilgi alanlarına sahip diğer insanlarla tanışmak için katılır.
Birçok hackathon, etkinlik boyunca eğitim oturumları ve ağ kurma fırsatları da sunar. Hackathon’larda veya genel olarak programlamada yeniyseniz, bunlar akranlarınızla takılırken becerilerinizi öğrenmek ve uygulamak için harika bir yol olabilir.
Türkiye’de Yapılan Hackathon Etkinlikleri
Türkiye’de belirli dönemlerde her sene düzenlenen hackathon’lar vardır. Bunlardan bazıları aşağıdaki şekildedir:
- ING Hackathon
- Anadolu Sigorta Hackathon
- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Genç Hackathon
- Hack’n Break
- Hack To The Future 2023
- VakıfBank Hackathon
- TEKNOFEST 2023 Design Hackathon
Dünya Genelinde Başarılı Hackathon Örnekleri
Her büyüklükteki şirket hackathon’lardan çeşitli faydalar elde etmek için yararlanır. Bunlara birkaç popüler örnek aşağıdaki şekildedir:
1. Facebook – Internal Hackathon
Şirket kurulduğu günden bu yana, şirket kültürünün bir parçası haline gelen 50 hackathon’a ev sahipliği yaptı.
2. Music Hack Day – Industry Hackathon
Music Hack Day, müzik endüstrisi için çözümlere ilham veren bir hackathon’dur. İlk etkinlik, katılımcı şirketlerin API’lerini kullanarak yeni web uygulamaları oluşturmak için yalnızca bir günü olan 200 geliştiricinin ilgisini çekmiştir. Bugün bu hackathon’lar dünyanın her yerinde gerçekleştirilmektedir.
3. HackMIT – External Hackathon
Bu önde gelen MIT hackathon’u, dünya çapındaki üniversite öğrencileri için ekip oluşturma, işbirliği ve kariyer fırsatları sunmayı amaçlamaktadır. Birçok tanınmış şirket yeni yetenekler ararken HackMIT’ye göz atar.
4. TechCrunch Disrupt – Online Coding Hackathon
Bu 3 günlük etkinlik, kodlayıcılara becerilerini sergileme fırsatı vermek için çevrimiçi olarak düzenlenmektedir. TechCrunch’ın codefest’i, tüm beceri seviyelerindeki kodlayıcıların yeni bağlantılar kurması, baskı altında çalışmayı denemesi ve yeni kariyer fırsatlarını keşfetmesi için mükemmel bir seçenektir.
İlgili İçerikler:
Yazılım Dilleri, Geleceğin Yazılım Dilleri
Code Interpreter Nedir? Yazılımcıların İşi Tehlikede mi?
Yazılım Öğrenmek İstiyorum: Nereden, Nasıl, Hangi Programlama Diliyle Başlamalıyım?
Bulut Bilişim Nedir? Şirketler Dijital Dönüşüm Sürecinde Cloud Ortamına Nasıl Entegre Olmalıdır?
DevSecOps Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Geliştirici Güvenlik Operasyonları
Bootcamp Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Bootcamp
Algoritma Nedir, Nasıl Çalışır, Nasıl Oluşturulur?
JavaScript Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temelden İleriye Aksiyonel JS Rehberi
Rancher Nedir? Nasıl Çalışır? Rancher Konteyner Kurulumu ve Yönetimi
Angular Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Aksiyonel Angular Rehberi
Flutter Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Flutter İle Mobile Uygulama Geliştirme
React Nedir, Nasıl Çalışır? Kullanım Alanları, React Frameworkleri
Kotlin Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Kotlin İle Mobil Uygulama Geliştirme
No-code Nedir? Nocode Platformları ile Kod Yazmadan Uygulama Geliştirmek Mümkün Mü?