Kaynakların Paylaşımı: İletişim, Görevler, Takvim, Notlar,  E-posta dosyaları

ProMail, kullanıcılarına organizasyonlarda diğer insanlarla kaynakları paylaşılma olanağı verir. İletişim, takvim, görevler, notlar ve e-posta klasörlerinin hepsi, kullanıcılar arasında paylaşılabilir ve iş arkadaşlarınızla işbirliği yapmanızı kolaylaştırır.

Paylaşmak istediğiniz şey ne olursa olsun, uygulayacağınız adımlar temelde aynıdır. Bu, notların, görevlerin, takvimlerin ya da iletişimin bilgilerini paylaşmasının aynı şekilde ele alındığı anlamına geliyor. Bu yüzden, bu yardımcı da “Notlarım” ı paylaşmaya bakacağız. Bu, notlarınızı kuruluşundaki başka bir kişiyle nasıl paylaşacağınızdır.

Notlarım’ın paylaşılması ( ya da her hangi birşeyin paylaşımı )

Bir kaynağın paylaşılması oldukça basittir. Öncelikle paylaşmak istediğiniz kaynağı açmanız gerekiyor. Notlarımı paylaştığımız için, Notlar simgesini tıklayın ve ardından Notlarım için ayrıntıları seçerek açın. Pencere açıldığında ilk gördüğünüz ayrıntı notlarım olur. Ancak, bunu başka biriyle paylaşmak istediğimizden, Paylaşım sekmesine gitmelisiniz.

Paylaşım sekmesi, Notlarımı paylaşmak istediğiniz kişinin veya kişilerin adlarını gireceğiniz ve her birinin izin düzeyini belirleyeceğiniz yerdir. Paylaşım sekmesi şu şekilde görünür:

Ayarlanması gereken alanlar aşağıdaki gibidir:

  • Diğer kullanıcılarla paylaş– Kaynakların diğer kullanıcılarla paylaşılması için bu özellik etkinleştirilmelidir.
  • Kullanıcı– Bu, kullanıcıyı veya kullanıcıları, kaynağı paylaşmak istediğiniz yeri eklediğiniz yerdir. SmarterMail, “intellisense” i kullanır, böylece yapmanız gereken tek şey paylaşmak istediğiniz kişinin kullanıcı adını yazıp, o kullanıcı adını intellisense sonuçlarından seçmektir.
  • Erişim– Bu, paylaştığınız kullanıcıya verdiğiniz izin düzeyidir. Erişim seviyeleri şunları içerir:
    • Yok– Bu erişim seviyesi bir “olumsuz” olarak davranır. Örneğin, Pazarlama Departmanınız için kurulmuş bir kullanıcı grubunuz olduğunu varsayalım. Ancak, Notlarım’ı Ahmet ile paylaşmak istemiyorsunuz çünkü geçen haftaki kiraz pastanızı yemiş. Pazarlama Departmanı kullanıcı grubuna Tam Denetim erişimi eklediğinizde, Kullanıcı adı altında Ahmet’in kullanıcı adını ekleyip erişimini “Hiçbiri” olarak ayarlamanız gerekir. Böylece, Notlarım’ı Pazarlamadaki herkesle paylaşıyorsunuz Ahmet hariç.
    • Sadece okunabilir– Bu Notlarım paylaşır, ancak paylaştığınız kişi veya kişilerin notlarınızı eklemek, düzenlemek veya silmek için kullanmasına izin vermez. Tek yapabilecekleri onları görmek.
    • Tam Denetim– Bu erişim, başkalarının not eklemesine veya notlarınızdan herhangi birini düzenlemesine ve / veya silmeye izin verir. Temel olarak, Notlarım’ı veya Notlarınızı … tıpkı kendileriymiş gibi kullanırlar.

Daha önce bahsedildiği gibi, Notlarım’i kullanırken, kişileri, takvimleri, görevleri ve hatta e-posta klasörlerini paylaşma işlemi esasen aynıdır: paylaşmak istediğiniz öğeyi seçersiniz, paylaşmak istediğiniz kullanıcıları ve / veya kullanıcı gruplarını eklersiniz ve her biri için Erişim izinlerini ayarlayınız. Ayarlarınızı kaydettikten sonra, paylaştığınız kişiler bu öğeleri kullanıcılarına eşleyebilecek.

Kimler Neler Demiş?

avatar