WordPress, içerisinde dosya yükleyicisi barındıran bir içerik yönetim sistemidir. Sitenize ekleyeceğiniz ortam dosyalarını WordPress > Ortam > Yeni Ekle adımlarını takip ederek yükleyebilirsiniz. Bunun yanında yeni bir temayı dosya olarak eklemek için Görünüm > Yeni ekle > Tema yükle, yeni bir eklentiyi dosya olarak eklemek için Eklentiler > Yeni Ekle > Eklenti yükle adımlarını takip edebilirsiniz. Bu alanlarda tema yüklerken PHP Upload limitine göre belirlenen boyutta dosya yükleyebilirsiniz.

Upload limitinden büyük boyutta dosya yüklemek istediğinizde “bu site için tanımlı en fazla dosya boyutunu geçiyor.” uyarısını vermektedir. Dosyayı yüklemek için WordPress upload limiti artırma yapılması gerekiyor.

Bu dokümanda WordPress upload limiti artırma işlemlerini değineceğiz. Aşağıdaki yöntemlerden sizin için uygun olan bir yöntem ile limiti artırabilirsiniz.
- PHP Selector ile
- php.ini dosyasını düzenleyerek
- .htaccess dosyasını düzenleyerek
- functions.php dosyasını düzenleyerek
- wp-config.php dosyasını düzenleyerek
- WordPress eklentisi ile
PHP Selector ile worpdress upload limiti artırma
Websitenizin barındığı sunucunun işletim sistemi CloudLinux ise ve PHP Selector eklentisi varsa kolay bir şekilde WordPress upload limitini artırabilirsiniz. Eğer hosting paketiniz Hosting.com.tr firmasında ise aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.
- Müşteri Paneli > Hostinglerim sayfasına giriş yapılır. Yönet butonuna tıklanır.

- cPanel’e Giriş Yap butonuna tıklanır.

- Yazılım bölümünde Select PHP Version bölümüne giriş yapılır.

- Options sekmesi açılır.

- post_max_size ve upload_max_filesize değerleri listeden seçilir.

- WordPress upload limiti artırma işlemi tamamlandığında sağ üst köşede yeşil bilgilendirme balonu açılacaktır.

Dikkat:
upload_max_size limiti post_max_size
değerini üst limit olarak kabul eder. Yani upload limiti 1 GB olarak seçseniz de post limiti 128 MB seçilmişse upload limiti de 128 MB olarak belirlenir. Upload limitini 128 MB’dan daha fazla olması için .htaccess yöntemi ile wordpress upload limiti artırma işlemini inceleyebilirsiniz.
Php.ini dosyasını düzenleyerek WordPress upload limiti artırma
Websitesine ait dosyaların bulunduğu kök dizin altına .user.ini
dosyası oluşturarak veya var olan .user.ini
dosyasına aşağıdaki satırları istediğiniz limite göre ekleyerek/düzenleyerek WordPress upload limiti artırma işlemini tamamlayabilirsiniz.
upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
max_execution_time = 300
cPanel MultiPHP INI Düzenleyicisi ile WordPress upload limiti artırma
Eğer cPanel kullanıyorsanız ve MultiPHP INI Düzenleyicisi erişiminiz varsa cPanel kontrol panelinde Yazılım bölümünde MultiPHP INI Düzenleyicisi bölümüne giriş yapılır.

Temel Mod sekmesinde –Bir konum seçin– böümünden websitesi seçilir.

post_max_size ve upload_max_size metin kutuları istenilen limite göre düzenlenir. Uygula butonuna tıklanır.

Eğer bu alanlar bulunmuyorsa Düzenleyici Modu sekmesine geçiş yapılır. Websitesi konumu seçilir. Metin kutusuna aşağıdaki satırlar istenilen limite uygun şekilde eklenir, ardından Kaydet butonuna tıklanır.
upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
max_execution_time = 300

Plesk PHP ayarları ile WordPress upload limiti artırma
Plesk kontrol paneli kullanıyorsanız web sitesine ait PHP Ayarları sayfasında post_max_size ve upload_max_size değerlerini değiştirip Tamam butonuna tıklamanız yeterlidir.

DirectAdmin PHP Ayarları ile WordPress upload limiti artırma
WordPress siteniz DirectAdmin kontrol paneli üzerinde barınıyorsa, web sitesine ait kullanıcı panelindeki PHP ayarları sayfasından post_max_size ve upload_max_size
ögelerini düzenleyip Ekle butonuna tıklamanız yeterlidir.

.htaccess dosyasını düzenleyerek WordPress upload limiti artırma
.htaccess dosyasına FTP ile veya kontrol panellerinin Dosya Yöneticisi üzerinden erişebilirsiniz. .htaccess dosyası websitesine ait kök dizinin altında yer almaktadır. FileZilla gibi bir istemci ile FTP erişimi yapabilirsiniz.
Hosting.com.tr’de bulunan bir hosting paketinize ait FTP erişim bilgilerini öğrenmek için bu konuda hazırladığımız dokümanı inceleyebilirsiniz. FileZilla ile erişim sağlamak için dokümanımızı inceleyebilirsiniz.
FileZilla ile erişim sağladıysanız .htaccess dosyasına sağ tıklayıp View/Edit seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

Metin editörü açıldığında aşağıdaki satırları istediğiniz limite göre düzenleyerek dosyanın en sonuna ekleyip kaydediniz.
php_value upload_max_filesize 128M
php_value post_max_size 128M
php_value max_execution_time 300
Ardından FileZilla programına geldiğinizde beliren uyarıyı okuyup eğer .htaccess dosyası ile ilgili değişiklik onayı ise Yes butonu ile dosyanın değişimini sağlayınız. Dosya değişikliği tamamlandığında Ortam > Yeni ekle alanını tekrar kontrol edebilirsiniz.

functions.php dosyasını düzenleyerek WordPress upload limiti artırma
Bir önceki yöntemleri uygulayamıyorsanız ya da çalışmıyorsa functions.php
dosyasını düzenleyerek wordpress upload limiti artırma işlemini yapabilirsiniz. Her temanın kendisine ait temaya ait işlevlerin nasıl çalışması gerektiğini belirten functions.php
dosyası bulunur. Bu dosyanın yedeğini aldıktan sonra son satırına aşağıdaki kod satırları eklenir.
@ini_set( 'upload_max_size' , '256M' );
@ini_set( 'post_max_size', '256M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );
wp-config.php dosyasını düzenleyerek WordPress upload limiti artırma
WordPress konfigürasyon tanımlarının yer aldığı web sitesinin kök dizininde wp-config.php
dosyası bulunmaktadır. Bu dosyanın yedeğini aldıktan sonra “/* That’s all, stop editing! Happy publishing. */” satırının üstüne aşağıdaki kodu istenilen limite göre düzenleyip ekleyerek wordpress upload limiti artırma işlemini yapabilirsiniz.
define('WP_MEMORY_LIMIT', '200M');
WordPress eklenti ile wordpress upload limiti artırma
WordPress upload limiti artırmak için bu işleme uygun eklenti eklemek yeterlidir. Eklentiler > Yeni ekle sayfasında “upload limit” diye aratarak uygun bir eklenti seçebilirsiniz. Burada Increase Maximum Upload File Size eklentisi üzerinden uygulama yapılmıştır.

Ortam > Increase Upload Limit sayfasından Choose Maximum Upload File Size alanından istenilen değer seçilir ve Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklanır.
